Lørdag 23.mars 2019 arrangerte ODH, Vestfold og Telemark mesterskapet for frisørfaget og blomsterfaget for 18. år på rad. Tilsammen stilte 42 elever og lærlinger i frisørfaget og blomsterfaget. Alle viste oss inspirerende og flotte kreasjoner fra 1920-tallet. Nivået i konkurransen var skyhøyt! Dommere og publikum var imponert over hvor kreativt elever og lærlinger utførte oppgavene de fikk tildelt.

Blomsterelever

Blomsterelevene fikk to oppgaver. Den første oppgaven var å lage et valgfritt brudearbeid inspirert av 1920-tallet. Den andre oppgaven var å lage et botanisk arbeide med klare dominanser i enten form, farge eller materiale. Det var også klare regler på hvor store disse arbeidene skulle være. Utrolig flott innsats og resultater.

Frisørelever

Frisørelevene skulle klippe hel form på sine modeller i sin oppgave. Det skulle også utføres klassisk føn. Modellene skulle være ferdig farget før konkurransen startet. Elevene var veldig engasjerte, og det var mange gode frisørspirer med i tevlingen.

Blomsterlærlinger

Blomsterlærlingene skulle lage en boa, inspirert av tema. Her var det så mange flotte arbeider, og det var mange imponerte tilskuere. I tillegg skulle lærlingene lage et blomsterarbeide som skulle integrere en eller flere flasker. Her var det virkelig flotte dekorasjoner for øyet. Vi lar bildene tale for seg.

Frisørlærlinger

Frisørlærlingene hadde også to oppgaver. En kort graderingsklipp med inspirerende frisyreforming på en herremodell, og en selskapsfrisyre med innslag eller elementer av bølger på en damemodell. Begge oppgavene måtte være inspirert av 1920-tallet. Lærlingene gikk «all in» og mange flotte frisyrer ble til.

Og vinnerne ble….

Blomsterelever: Amy Aurora T. Johannesn Lene Orekaasa Camilla Simonsen

Frisørelever: Malin H. Limi Truls Ekholt Rebecka C. Jacobsen

Blomsterlærlinger: Madelen Grytnes, Bentes blomster Helen Solheim, Bryns blomster Shanti Biswa, Hegge blomster

1. års frisørlærlinger oppgave 1.Joakim O. Johnsen, Walmann frisør Anna Valle, Volum frisør Vilde Rønningen, Cao frisør

1. års frisørlærlinger oppgave 2.: Marie Lund Engen, La Femme Joakim O. Johnsen, Walmann salong Sara Juliussen, La Femme

2. års frisørlærlinger oppgave 1.:  Martine Å. Sørensen, Ren frisør Vilde Berg-Nilsen, Hildes salong Elin Westby, Frisør Berge

2. års frisørlærlinger oppgave 2.: Martine Å. Sørensen, Ren frisør Julie Gjerdejordet, Stebi frisør Isabel Ehrhardt, Marichens Hårverksted

En stor takk til….

Opplæringskontoret Design og Håndverk har mange å takke for at arrangementet ble så velykket! Tusen takk til alle skoleelever, alle lærlingene, skoler og faglig ledere for at dere deltok, og var så positive;) Tusen takk til alle dommere som dømte i alle disipliner, dere gjorde en strålende jobb! Tusen takk til Lietorvet, og Fjuz kommunikasjon for tilrettelegging og god planlegging! Tusen takk til styret i Odh, Helene Bocerup Nesse, Janet Kjønnerrød og Trine Oterholt! Og ikke minst en stor takk til Øystein Nenseth, som guidet oss utmerket gjennom hele dagen, som konferansier! Videre vil vi gratulere alle som deltok med vel gjennomført arbeid, så utrolig gøy å se så mange dyktig blomster og frisørspirer i sitt ess;) Vi gleder oss allerede til neste år!