En søndag i januar dro hun til Danmark. Nye eventyr ventet.

Benedicte Øygården fra Rjukan hospiterte 4 uker i en trendy frisørsalong i smørøyet av København. Hun er den første frisørlærlingen i ODH som velger å legge noe av læretiden sin i et nytt, og ukjent terreng utenfor Norges land.

Erasmus+

Prosjektet heter Erasmus+, og er Eu`s program for utdanning, opplæring, ungdom og idrett for perioden 2014-2020.

I Telemark er det mulig for lærlinger å delta på utplassering i Europa i løpet av læretida.
EU-programmet Erasmus+ gir lærlinger mulighet for et praksisopphold på fra 4 til 13 uker før man er ferdig med læretida. I noen tilfeller kan det være aktuelt med lengre opphold.
Erasmus+ gir støtte til reise og opphold, og oppholdene planlegges av fylkeskommunens koordinator i samarbeid med partnere i andre land.

Målet med satsingen på fag- og yrkesopplæringen i Erasmus+ er bedre samarbeid mellom utdanning/opplæring og arbeidsliv i verden. Økt kvalitet på opplæringen er sentralt i programmet. Samtidig som det er stort fokus på lærling- og praksisordningene.

ODH`s rolle

Daglig leder Siv Kikut Tveiten i Opplæringskontoret design og håndverk, har selv vært i København for å forsikre om ordnede forhold til Benedicte reiste nedover, med tanke på arbeidssituasjon, og et sted å bo.

ODH har i også bistått med blant annet valg av salong, og samarbeidet mellom partene.

Benedikte Øygården har fått mange flotte erfaringer fra oppholdet i København. Hun tar med seg både  personlige minner, og faglig kunnskap videre i yrkeslivet.

Vi i ODH er stolte av innsatsen hun har gjort under oppholdet, og ønsker henne masse lykke til med resten av læretiden og fagprøven.