Høsten og til dels vinteren er her, lærlingene er godt i gang med treninger og kurs, men det er noen som har valgt en litt annen vei i læreløpet sitt, deler av læretiden i utlandet.

Denne høsten har fire av våre lærlinger vært på Malta og i Frankrike.

For å kunne delta må lærlingene søke ved å sende inn søknad og CV, intervjurunder og gruppe intervju- før de til slutt får tildelt plass i en bedrift.

Vi var så heldige å kunne følge tre frisørlærlinger til Malta, disse tre lærlingene var på Malta i fire uker. Her fikk de prøve seg på forskjellige teknikker og se hvordan frisørene utøvde kundeservice og fikk ta del i det daglige arbeidet. De var så godt likt av kundene at de fikk tips, dette var noe som ble tatt veldig godt i mot.

Den siste lærlingen var i Paris, i Frankrike. Her fikk vi øvd på fransken vår, noe som ikke var på topp. Salongen tok oss i mot med åpne armer og lærlingen har fått jobbe med kunder der fra dag en.

Alle fire lærlingene sitter igjen med mestringsfølelse både faglig og personlig. Dette er minner og kunnskap de har for resten av livet.

Celina ane

 

Vi jobber kontinuerlig med rekruttering til alle tre fagene våre på forskjellige arenaer. I slutten av oktober ble vi leid inn en hel uke av Borgheim ungdomsskole i anledning utdanningsvalg. Her fikk 180 elever prøve seg på alle fagene våre, vi hadde fantastiske dager med motivasjon, latter og glede. Det var så gøy å se elvene blomstre med våre kreative fag!

I tillegg har vi deltatt på yrkesmesse i Dalen ved Vest-Telemark videregående skole.

 

blom blomst

 

Vi har arrangert faglig leder samling for bedriftene våre på Lampeland hotell. Her hadde vi to dagers program for våre dyktige faglige ledere. Dag en hadde vi Synnøve Storvollen som snakket om psykisk helse, Grete Haaland om fagfornyelsen og hvordan motivere lærlingen og Vestfold og Telemark fylkeskommune ved Edle Rød. Dag to hadde vi Fred Rune Rahm som fortalte om hjernes påvirkning av rus og vår kjære Siv Kikut Tveiten som snakket om endringen på generasjonen nå vs. generasjonen som var tidligere.

 

ll