Malin Bak

Opplæringskontoret Design og Håndverk vil ønske dere et riktig godt nytt år!

2020 ble et krevende år for både lærlinger, lærebedrifter og opplæringskontor, men makan til dugnadsånd skal du lete lenge etter!
Dere har vært og er utrolige! Takk for deres tålmodighet og velvilje til å få til det beste man kan!

Året har vært fylt med utfordringer, men med et lag som jobber sammen synes vi at vi allikevel fikk til et driftig år. En god dialog med både lærebedrifter og lærlinger har ført til enda tettere samarbeid.

Til tross for et krevende år, har ODH tegnet flere kontrakter enn antatt, noe vi er stolte av! Rekruttering til fagene våre står alltid i fokus. Vi vil ha flere gode fagarbeidere.

Vi vil også nevne at vi i november laget en konkurranse til våre blomst- og frisør lærlinger. Blomster lærlingene fikk tema: arrangement-jul, mens frisør lærlingene fikk tema: UNICORN. Lærlingene leverte nydelige tolkninger! Elevene ved de videregående skolene i regionen vår ble også invitert til å være med på denne konkurransen, her var det også mange flotte farger og frisyrer. Takk for alle bidrag;)

Under ligger en video hvor både blomster-og frisør lærlingenes bidrag blir representert.

Video UNICORN

Veien videre

Vi er godt i gang med det nye året, og for 2021, krysser vi fingrene for flere fysiske treninger og samlinger for lærlingene våre. Vi har rukket å ha noen få treningssamlinger, og en ny konkurranse er i gang. Denne gangen: «Forside til et motemagasin». Et spennende tema, hvor kreativiteten kan blomstre!

ODH jobber for tiden aktivt med rekruttering, og har et tett samarbeid med Horten, Sandefjord og Porsgrunn videregående skole. Mange elever har allerede YFF i våre medlemsbedrifter, og vi håper selvsagt dette resulterer i et videre arbeidsforhold etter at de er ferdig med Vg2.

Nylig ble det en endring i vår kompetansebok. En enklere versjon, med bedre muliget for dokumentasjon. ODH mener det er viktig at vi hele tiden er i utvikling og tilpasser oss utviklingen på alle plan!

Det planlegges flere konkurranser og sosiale aktiviteter, men dessverre må vi se an Korona-situasjonen og restriksjoner fra myndighetene til noen av aktivitetene.

Vi gleder oss til mye morro dette året sammen med dere alle!

La dette året bli litt bedre enn det forrige;)