Første halvår av 2023 er snart unnagjort.

Dette halvåret har vært preget av mange konkurranser, samlinger, kurs og treninger. Vi har dyktige lærlinger som har brettet opp ermene og gjort jobben- så til de grader! Vi er så stolte av innsatsen som har blitt langt ned til konkurranser og fag-/svenneprøver.

Det er en glede å kunne gratulere våre tidligere lærlinger med beståtte prøver og sende ut trygge, dyktige fagarbeidere til bedrifter.

Vi har hatt stor pågang på opplæringssenteret vårt med besøk av ungdomsskoler og videregåendeskoler, her har vi hatt med oss lærlingene som kan vise frem gleden med faget sitt. Rekrutering står alltid høy på prioriteringslista vår og denne våren har vi gjort det på en helt ny måte. Vi har tatt i mot mange elever hos oss og de har fått prøvd seg på profileringsdesign, blomsterdekoratørfaget og frisørfaget. Dette har vi fått gode tilbakemeldinger på og er noe vi skal prioritere fremover.

Som tidligere år har vi vært med på å dekorere til arrangementer som minnemarkering og fag-/svenneprøveutdeling, her har vi nok en gang fått gode tilbakemeldinger og et ønske om å fortsette med dette. Lærlingene synes alltid dette er gøy og Janet legger til rette for mestring og vekst hos hver enkelt lærling.

Våre dyktige lærlinger i profileringsdesignfaget viser høy kompetanse og forståelse i faget ved hver samling og oppgave som blir levert. De har vært med på å vise elever fra ungdomsskole og videregående hva de gjør i faget, dette var populært blant tenåringene. Vi er stolt av fremgangen og engasjementet.

Frisørlærlingene fortsetter å klippe så blodet spruter, vi har hatt flere oppe til svenneprøver, der alle har bestått! Lærlingene er med på yrkesmesser og inspirerer andre til å velge denne retningen.

 

Som en avslutning på halvåret hadde vi lærlingsamling der trygg trafikk, Inger-Lin Matre og innleide fagfolk i fagområdene våre fikk vist og inspirert lærlingene våre. Vi spiste pizza og koste oss sammen med de unge lovende.

 

Takk for et fint halvår, vi gleder oss til det neste!

 

 

Frisor blomster 12                fri